2,3,4,5 Maaş Alan Şanslılara Kötü Haber! Düzenleme Meclis’e Sunuldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerinde çalıştığı kurumda birden fazla maaş alan kamu görevlilerini ekledi.

Şimşek’in göreve geldiğinden beri üzerinde çalıştığı öğrenilen düzenleme, artık Meclis’te.

Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin yasal kapsamını oluşturacak kanun teklifine göre, birden fazla maaş alma dönemi de sona erecek.

NTV’nin haberine göre düzenleme sonrası her statüdeki kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. O maaş en yüksek devlet memuru maaşı olan 92 bin lirayı geçemeyecek.

Bunun üzerinde verilecek bir huzur hakkı, görev tazminatı gibi bir bedel varsa, o hazineye gelir olarak verilecek.

TEDBİRLERE UYMAYANLARA CEZA

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetimi yapılacak olan 32 maddeden oluşan düzenlemeye uymayan bürokratlara maaş kesintisi ya da işten çıkarmaya kadar pek çok idari ceza verilebilecek.

DİSİPLİN HÜKÜMLERİ UYGULANACAK

Kamu kurum ve kuruluşlarının harcama ve uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğunun idareleri veya Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından izlenmesi ve denetlenmesi neticesinde, alınan tedbirlere aykırı iş ve işlemleri belirlenen kişilere, tabi oldukları mevzuat kapsamına disiplin hükümleri uygulanacak. Sonuçlar, idareler tarafından Cumhurbaşkanlığına duyurulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir